За социјалне категорије 1,2 милиона КМ

Д. Ј.
За социјалне категорије 1,2 милиона КМ

Србац - Центар за социјални рад из Српца у овој години добиће 100.000 КМ више у односу на прошлу годину, а укупан износ који ће бити издвојен за социјалну заштиту становништва је 1,2 милиона КМ.

Директорица центра Слађана Поткоњак је рекла да су на овај начин повећана издвајања из буџета за најугроженије категорије са 13 на 16 одсто, што је, по њеним ријечима, за сваку похвалу.

- То ће у знатној мјери олакшати наш рад са социјалним категоријама и морам нагласити да многе општине у окружењу не могу да се похвале оволиким издвајањима из буџета - рекла је Поткоњакова. Она је додала да је оваква одлука оправдана, јер имају чак 128 регистрованих корисника сталне новчане помоћи, за које годишње буде издвојено 200.000 КМ.

- Имамо и 270 корисника права за помоћ и његу другог лица, затим 57 лица која користе здравствено осигурање, деветоро лица са посебним потребама која користе право на подршку, 16 малољетника који су смјештени у установама социјалне заштите и хранитељске породице, а ту су и корисници права на личну инвалиднину - рекла је Поткоњакова.

Додала је да су у завршној фази радови на реконструкцији зграде Центра за социјални рад, за шта су обезбијеђена донаторска средства Владе Србије у износу од 50.000 евра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана