Za savski nasip u Gradišci 7,7 miliona KM

Srna
Za savski nasip u Gradišci 7,7 miliona KM

Gradiška - Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović izjavila je u petak u Gradišci da je Vlada Srpske od 2014. godine za saniranje posljedica poplava i projekte zaštite od poplava svake godine ulagala od 40 do 44 miliona KM iz različitih izvora.

- Nastavićemo to da radimo i u narednom periodu, znajući da je šteta od poplava uvijek veća od onih sredstava koja ulažemo u prevenciju - rekla je Cvijanovićeva, koja je u naselju Bok Jankovac prisustvovala početku sanacije savskog nasipa u dužini od 19 kilometara, čija je vrijednost veća od 7,7 miliona KM. Cvijanovićeva je istakla da su na savskom nasipu u Gradišci identifikovane kritične tačke koje su uvrštene u programe kapitalnih investicija.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevo Mirjanić rekao je da je rekonstrukcija savskog nasipa, dužine 58 kilometara, za šta se ulaže 26 miliona KM, preduzeta u okviru obnavljanja hidromelioracionog sistema.

- Već je završena jedna dionica na području Kozarske Dubice i dijelu Gradiške, a sada nastavljamo sa rekonstrukcijom 19 kilometara nasipa u Gradišci. Sa 5,2 kilometra koja treba uraditi u Srpcu i osam kilometara u Brodu mi ćemo sa onim što smo uradili u Bijeljini u potpunosti završiti rekonstrukciju savskog nasipa na teritoriji RS - precizirao je Mirjanić.

Zamjenik načelnika opštine Gradiška Ognjen Žmirić zahvalio je Vladi Srpske i “Vodama Srpske” za započetu investiciju, koja obezbjeđuje dodatnu sigurnost za Gradišku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana