За савски насип у Градишци 7,7 милиона КМ

Срна
За савски насип у Градишци 7,7 милиона КМ

Градишка - Предсједница Владе РС Жељка Цвијановић изјавила је у петак у Градишци да је Влада Српске од 2014. године за санирање посљедица поплава и пројекте заштите од поплава сваке године улагала од 40 до 44 милиона КМ из различитих извора.

- Наставићемо то да радимо и у наредном периоду, знајући да је штета од поплава увијек већа од оних средстава која улажемо у превенцију - рекла је Цвијановићева, која је у насељу Бок Јанковац присуствовала почетку санације савског насипа у дужини од 19 километара, чија је вриједност већа од 7,7 милиона КМ. Цвијановићева је истакла да су на савском насипу у Градишци идентификоване критичне тачке које су уврштене у програме капиталних инвестиција.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Стево Мирјанић рекао је да је реконструкција савског насипа, дужине 58 километара, за шта се улаже 26 милиона КМ, предузета у оквиру обнављања хидромелиорационог система.

- Већ је завршена једна дионица на подручју Козарске Дубице и дијелу Градишке, а сада настављамо са реконструкцијом 19 километара насипа у Градишци. Са 5,2 километра која треба урадити у Српцу и осам километара у Броду ми ћемо са оним што смо урадили у Бијељини у потпуности завршити реконструкцију савског насипа на територији РС - прецизирао је Мирјанић.

Замјеник начелника општине Градишка Огњен Жмирић захвалио је Влади Српске и “Водама Српске” за започету инвестицију, која обезбјеђује додатну сигурност за Градишку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана