За пројекте студентских организација 200.000 КМ

Срна
За пројекте студентских организација 200.000 КМ

Бањалука - Министарство просвјете и културе РС расписало је конкурс за суфинансирање програма и пројеката студентских организација високошколских установа за 2018. годину, за шта је буџетом предвиђено 200.000 КМ.

Из Министарства наводе да ће програми и пројекти бити финансирани максимално до 80 одсто њихове укупне вриједности, те да је рок за подношење пријава 30 дана.

Конкурс је расписан из области студентског организовања, међународне сарадње, организације међународних студентских скупова и сусрета, укључивања у међународне студентске асоцијације и учешћа у заједничким активностима, као и посјете међународним студентским скуповима и сусретима. На конкурс могу бити пријављени и стручни програми, трибине и предавања, научно-стручни радови, пројекти и елаборати од интереса за систем високошколског образовања, саопштено је из Министарства просвјете. Конкурс је намијењен и за активности из области спорта и културе, те едукацију, за студентске медије, као и остале пројекте који доприносе унапређењу студентског рада и организовања, студентског стандарда, заступању интереса и права студената.

- Право пријаве на конкурс имају студентска представничка тијела изабрана према Закону о студентском организовању, студентске организације регистроване код надлежних органа и асоцијације студентских организација - наведено је у саопштењу. Пријаве морају садржавати опис програма или пројекта, обухваћене кориснике, циљеве, очекиване резултате, индикаторе успјеха, традицију програма или пројекта, датум почетка и завршетка, мјесто или мјеста извођења и финансијски план трошкова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана