Za porodice Trivičević i Rakić prikupljeno 6.881 KM

Srna
Za porodice Trivičević i Rakić prikupljeno 6.881 KM

Prnjavor - Na Svetosavskoj zabavi u Prnjavoru prikupljeno je 6.881 KM pomoći socijalno ugroženim porodicama Trivičević iz Babanovaca i Rakić iz Paramija, potvrđeno je danas Srni u Kolu srpskih sestara, koje je organizator zabave već 26 godina.

Darivanjem svetosavskih krofni prikupljeno je 3.384 KM, dok je Radivoje Radivojević iz Prnjavora, koji je pronašao dukat, krofnu darivao sa 420 KM.

Privrednici, pojedinci i udruženja sa područja opštine Prnjavor na ime svetosavske krofne uplatili su na račun ove humaniratne organizacije 1.077 KM, a opština Prnjavor je donirala 2.000 KM.

Iz Kola srpskih sestara kažu da su se tokom sinoćnje zabave javili donatori koji će jednoj od ove dvije porodice opremiti kupatilo, a za obje porodice biće kupljena stolarija za kuću.

Tročlana porodica Trivičević živi u neuslovnoj kući u kojoj je opremljeno samo prizemlje, krov prokišnjava, a najveći problem predstavlja nedostatak kupatila.

U ovoj porodici jedno lice je maloljetno, roditelji imaju zdravstvenih problema, a žive od skromnih primanja i dnevnica.

Ovogodišnja pomoć će, na prijedlog opštinske Boračke organizacije, biti uručena i majci poginulog borca Bosiljki Rakić iz Paramija. Ona je u prošlom ratu izgubila sina Radenka, dok joj je drugi sin Milenko ratni vojni invalid.

U ovoj porodici, osim Bosiljke, i Milenka koji je teško obolio, još žive njegova supruga i sin. Svi oni žive u trošnoj, ruševnoj kući, u dvije prostorije, bez kupatila i vode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana