Za opremu i dogradnju Univerzitetske bolnice u Foči 16,3 miliona KM

R. Đ.
Za opremu i dogradnju Univerzitetske bolnice u Foči 16,3 miliona KM

Foča - Ugovor za projekat modernizacije Univerzitetske bolnice u Foči ukupne vrijednosti 16,3 miliona KM, koje je obezbijedila Vlada RS, potpisali su juče direktor te ustanove Radmil Marić i predstavnici grupe izvođača radova preduzeća “Medikal” d.o.o. Mostar i “Srbinjeputevi” Foča.

U okviru ovog projekta planirana je rekonstrukcija i dogradnja objekta B i nabavka savremene medicinske opreme.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić ocijenio je da je riječ o jednom od najvećih ulaganja u fočansku bolnicu koje će donijeti najviše koristi stanovništvu gornjodrinske i hercegovačke regije.

- Važno je što će ova ustanova, osim novih prostornih kapaciteta, dobiti i savremenu opremu koja će koristiti i mladim studentima, zdravstvenim radnicima i svima koji se bave naučno-istraživačkim radom - rekao je Šeranić.

Direktor Univerzitetske bolnice Radmil Marić rekao je da je riječ o najznačajnijem ulaganju od otvaranja prije 60 godina.

- Dobijamo nove četiri operacione sale, koronarnu jedinicu, kompletnu radiološku opremu s angio-salom, ultrazvuk, savremenu opremu za dječje i sva ostala odjeljenja, prijemno-urgentni blok i poliklinički blok sa kabinetima za endoskopiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i prvi put ćemo postati kompletna zdravstvena ustanova koja pokriva sve nove tehnologije i usluge - naveo je Marić.

Radovi će, obećavaju izvođači, početi odmah nakon vaskršnjih praznika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana