За опрему и доградњу Универзитетске болнице у Фочи 16,3 милиона КМ

Р. Ђ.
За опрему и доградњу Универзитетске болнице у Фочи 16,3 милиона КМ

Фоча - Уговор за пројекат модернизације Универзитетске болнице у Фочи укупне вриједности 16,3 милиона КМ, које је обезбиједила Влада РС, потписали су јуче директор те установе Радмил Марић и представници групе извођача радова предузећа “Медикал” д.о.о. Мостар и “Србињепутеви” Фоча.

У оквиру овог пројекта планирана је реконструкција и доградња објекта Б и набавка савремене медицинске опреме.

Министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић оцијенио је да је ријеч о једном од највећих улагања у фочанску болницу које ће донијети највише користи становништву горњодринске и херцеговачке регије.

- Важно је што ће ова установа, осим нових просторних капацитета, добити и савремену опрему која ће користити и младим студентима, здравственим радницима и свима који се баве научно-истраживачким радом - рекао је Шеранић.

Директор Универзитетске болнице Радмил Марић рекао је да је ријеч о најзначајнијем улагању од отварања прије 60 година.

- Добијамо нове четири операционе сале, коронарну јединицу, комплетну радиолошку опрему с ангио-салом, ултразвук, савремену опрему за дјечје и сва остала одјељења, пријемно-ургентни блок и поликлинички блок са кабинетима за ендоскопију, физикалну медицину и рехабилитацију и први пут ћемо постати комплетна здравствена установа која покрива све нове технологије и услуге - навео је Марић.

Радови ће, обећавају извођачи, почети одмах након васкршњих празника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана