Za mještane Modričkog luga ne znaju kojem entitetu pripadaju

SRNA
Za mještane Modričkog luga ne znaju kojem entitetu pripadaju

Modriča - Vlasnici 17 domaćinstava u naselju Modrički lug ne mogu da dobiju pomoć za sanaciju poplavljenih objekata, jer nije jasno kojem entitetu, odnosno administraciji pripadaju.

Zbog činjenice da imaju lične karte u Vukosavlju, vlasnici nisu ispunili uslove za dobijanje platnih kartica Fonda solidarnosti RS u Modriči, gdje im je imovina.

U opštinskoj službi Modriče rekli su da je problem nastao 1999. godine, kada su, nakon povratka mještani dijela Modričkog luga, koji je ostao na teritoriji Modriče, dobili lične karte u Vukosavlju. Problemi su kulminirali tokom poplava, nakon kojih su stvorene administrativne prepreke za pomoć stradalim. Civilna zaštita Vukosavlja evakuisala je na teritoriju u Modriči stanovnike dijela Modričkog luga, a nakon povlačenja vode većina ih se vratila u Vukosavlje.

Halica Vuković, čiju kuću je srušila Bosna rekla je da bez pomoći nije u stanju da sagradi novu i sanira tri kuće.

- Spremni smo mijenjati ličnu kartu ako je ona prepreka za pomoć, a opštine se moraju dogovoriti čiji su stanovnici ovog dijela Modričkog luga - rekao je jedan od mještana Sabahudin Mešanović. (Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana