За љепши живот у Требињу уплаћено пола милиона марака

Р. Ми.
За љепши живот у Требињу уплаћено пола милиона марака

Требиње - У новоосновани требињски Фонд солидарности у протеклих шест мјесеци 105 привредника са подручја овог града уплатило је око пола милиона марака, чиме су омогућили покретање чак 16 програма које до сада Требињци нису имали право да остварују.

Захваљујући овом фонду помоћ је пристигла или ће је тек добити борачке категорије, дјеца која живе на селу, млади брачни парови, они који одлазе на трећу вантјелесну оплодњу, али и они који покрећу бизнис и пољопривредници.

- Ови људи су међу првима препознали значај фонда и помогли нам да остваримо његову намјену. И ми ћемо се њима одужити и имаће приоритет у рјешавању проблема у којим им можемо помоћи - рекао је градоначелник Лука Петровић.

Захваљујући солидарности привредних субјеката обављене су три вантјелесне оплодње, од којих су двије биле успјешне. У току је процедура и за четврти случај вантјелесне оплодње.

Привредник Радивоје Максимовић рекао је да је сваком правом привреднику драго када зна да је некоме помогао, те да је Фонд солидарности права прилика за то.

Захваљујући овом фонду, ускоро ће бити покренута и школа спорта за готово 800 требињских малишана од шест до десет година, са којима ће радити професори физичког васпитања.

Они ће, умјесто на улици и за рачунарима имати организоване тренинге за здравије одрастање.

У фонд, по стопи од 0,5 одсто од укупног прихода и на добровољној основи, издвајају привредници са подручја града чији су приходи већи од 50.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана