За лијечење Неде Јовић прикупљено 3.500 КМ

Срна
За лијечење Неде Јовић прикупљено 3.500 КМ

Дрвар - За лијечење Дрварчанке Неде Јовић, која је обољела од мултипла склерозе, на хуманитарном концерту у Дрвару прикупљено је 3.500 КМ, а помоћ је најавила и ова локална заједница.

Чланови Омладинске организације из Дрвара, који су организатори концерта, прикупљени новац предали су четрдесетпетогодишњој Неди Јовић, која је у инвалидским колицима, јер је њена болест у посљедње три године узнапредовала.


Новац је прикупљен захваљујући великом броју Дрварчана, али и људи из сусједних општина који су се одазвали концерту, кажу организатори.

Начелник општине Дрвар Горан Броћета, који је у петак присуствовао хуманитарном концерту, рекао је Срни да ће и ова локална заједница, иако је у веома тешкој финансијској ситуацији, извојити 1.000 КМ за Недино лијечење.

“Знамо да то није довољно, али нечије мало некоме значи пуно”, истакао је Броћета.

Министар рада, здравља, социјалне заштите и избјеглих Ливањског кантона Василија Броћета изјавила је Срни да је својим трудом и залагањем успјела да посредством кантоналне Владе обезбиједи новчану помоћ од 2.500 КМ за Недино лијечење.

Јовићевој је за лијек, који се тренутно једино може набавити у Хрватској, мјесечно потребно 2.500 КМ. Овај лијек треба да користи сваки мјесец у нареднри године да би резултати били видљиви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана