За капитална улагања у Српцу 10,6 милиона марака

Д. Ј.
За капитална улагања у Српцу 10,6 милиона марака

Србац - За реализацију плана капиталних инвестиција општине Србац у наредних пет година требало би бити издвојено око 10,6 милиона КМ, од чега су донаторска средства планирана у износу од око 8,5 милиона КМ, а остатак ће бити обезбијеђен учешћем грађана, кредитима и средствима из буџета општине.

Ријеч је о пројектима саобраћајне инфраструктуре, изградњи водовода, канализације, водопривредних објеката и уличне расвјете, изградњи и санацији објеката, те пројектима из области спорта, екологије и туризма.

- Највећи број пројеката кандидовали су савјети мјесних заједница, а њихов избор и рангирање обавио је општински координациони тим - рекао је начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић је казао да највећу помоћ у реализацији овог плана очекује од Владе РС и кабинета предсједника РС, али и бројних међународних организација које су финансирале неколико значајних пројеката у Српцу у досадашњем периоду.

На јучерашњој сједници усвојен је и ребаланс буџета општине за 2017. годину у износу од 10,35 милиона КМ, што је више за 3,85 милиона КМ или 59 одсто од првобитног плана. Одборници су усвојили и буџет општине за 2018. у износу од седам милиона КМ, као и основе економске политике за идућу годину, а једногласну подршку је добио и приједлог одлуке о стипендирању студената за школску 2017/18. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана