За градњу водосистема у Зворнику 2,4 милиона КМ

Срна
За градњу водосистема у Зворнику 2,4 милиона КМ

Зворник - У Зворнику је данас потписан уговор о реализацији пројекта "Изградња водоводног система и кућних прикључака на водоводном систему жЗворник-Сјевер дваж", вриједности око 2,4 милиона КМ.

Уговор су потписали начелник општине Зворник Зоран Стевановић и представник конзорцијума "Кесо промет" из Зворника и "Еко-еуро-тим" из Крупе на Врбасу Драгиша Крстић.

Стевановић је, након потписивања уговора, рекао да ће овим пројектом, који је наставак радова пројекта "Сјевер један", бити обухваћени висински дијелови мјесних заједница од Шепка, Роћевића, Трновице, Пађина, Скочића до Кисељака.

"У овој фази радова, практично, обезбједићемо прикључке за 870 домаћинстава наведених мјесних заједница, док ће неким малим техничким интервенцијама бити омогућено стављање у функцију свих 1.600 прикључака на постојећем водосистему", рекао је Стевановић.

Према његовим ријечима, завршетком радова на овом пројекту биће омогућено да се комплетна насеља од Шепка до Козлука снабдјевају питком водом која ће свакодневно бити контролисана.

Говорећи о даљим пројектима, Стевановић је рекао да се очекује да до краја године буде потписан уговор о извођењу радова на водоснабдјевању мјесне заједнице Тршић, те уговор за градњу система канализације за насеље Табанци, док ће на прољеће идуће године бити обухваћене и мјесне заједнице Локањ и Пилица.

"До краја ове године потписаћемо и уговоре за реконструкцију градске водоводне мреже и измјену главног магистралног цјевовода на простору насеља Каракај, те замијени комплетног водовода према Лисичњаку, док ће биће реализован и пројекат реконструкције улице од Дома здравља до насеља Шћемлија", рекао је Стевановић.

Крстић је рекао да ће радови на изградњи водосистема "Зворник-Сјевер два" почети за десетак дана, а завршени за 365 дана.

Пројекат се финансира из кредитних средстава Европске инвестиционе банке, као и мањим учешћем општине Зворник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана