Za asfaltiranje puteva u Foči pet miliona maraka

R. Đ.
Za asfaltiranje puteva u Foči pet miliona maraka

Foča - Odbornici Skupštine opštine Foča usvojili su juče odluku o asfaltiranju puteva na području opštine prema kojoj će za ove namjene u narednih deset godina biti izdvojeno pet miliona maraka.

Putevi će biti finansirani iz novca obezbijeđenog prodajom šumskih sortimenata.

Odluka je, na zahtjev predlagača, naknadno uvršćena na dnevni red skupštinskog zasjedanja, što je izazvalo nezadovoljstvo opozicionih odbornika NDP-a koji su revoltirani napustili lokalni parlament i prije izjašnjavanja o ovoj tački.

Opozicija smatra da se naknadnim uvršćivanjem te tačke u dnevni red krši poslovnik o radu skupštine. Način finansiranja asfaltiranja puteva za njih je ravan kreditnom zaduženju, što su ocijenili nerealnim i nepotrebnim. Smatraju i da je riječ o predizbornim potezima aktuelne vlasti.

Načelnik Foče Radisav Mašić objasnio je da nije riječ ni o kreditnom zaduženju ni opterećenju opštine, već da će finansiranje ugovorenog posla biti obezbijeđeno u narednih deset godina tako što će se izvođaču radova isplata vršiti u 120 rata od novca dobijenog od šumskih sortimenata.

- Većina ulica i putnih pravaca na području opštine na ovaj način biće asfaltirana u roku od godinu, a na ovu odluku čekalo se zbog pribavljanja saglasnosti od nadležnih ministarstava - objasnio je Mašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana