За асфалтирање путева у Фочи пет милиона марака

Р. Ђ.
За асфалтирање путева у Фочи пет милиона марака

Фоча - Одборници Скупштине општине Фоча усвојили су јуче одлуку о асфалтирању путева на подручју општине према којој ће за ове намјене у наредних десет година бити издвојено пет милиона марака.

Путеви ће бити финансирани из новца обезбијеђеног продајом шумских сортимената.

Одлука је, на захтјев предлагача, накнадно увршћена на дневни ред скупштинског засједања, што је изазвало незадовољство опозиционих одборника НДП-а који су револтирани напустили локални парламент и прије изјашњавања о овој тачки.

Опозиција сматра да се накнадним увршћивањем те тачке у дневни ред крши пословник о раду скупштине. Начин финансирања асфалтирања путева за њих је раван кредитном задужењу, што су оцијенили нереалним и непотребним. Сматрају и да је ријеч о предизборним потезима актуелне власти.

Начелник Фоче Радисав Машић објаснио је да није ријеч ни о кредитном задужењу ни оптерећењу општине, већ да ће финансирање уговореног посла бити обезбијеђено у наредних десет година тако што ће се извођачу радова исплата вршити у 120 рата од новца добијеног од шумских сортимената.

- Већина улица и путних праваца на подручју општине на овај начин биће асфалтирана у року од годину, а на ову одлуку чекало се због прибављања сагласности од надлежних министарстава - објаснио је Машић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана