Вукосавље: Ванредно стање у четири мјесне заједнице

Срна
Вукосавље: Ванредно стање у четири мјесне заједнице

Вукосавље - На подручју Вукосавља поплављено је 17 кућа и више помоћних објеката, оштећени су путеви и уништени пољопривредни усјеви када се усљед невремена излила рјечица Гнионица, потврдио је Срни замјеник начелника општине Дејан Јовић.

“Штаб Цивилне заштите данас је увео ванредно стање у мјесним заједницама Гнионица, Пећник, Вукосавље и Јакеш, те формирао Комисију за процјену штете настале на објектима и пољопривредним усјевима усљед ноћашњег невремена”, рекао је Јовић.


Он је навео да је невријеме почело синоћ око 20.00 часова, те да је након једног часа набујала ријечица Гнионица прешла насип у избјегличком насељу Фаза два у мјесној заједници Вукосавље.

Јовић је рекао да је пола часа послије поноћи Цивилна заштита интервенисала и механизацијом подигла насип, те спријечила даље плављење насеља са око 400 кућа.

Према Јовићевим ријечима, током дана су мјештани и Цивилна заштита радили на отклањању штете у домаћинствима, а за саобраћај су оспособљени и путеви захваћени невременом.

Јовић је нагласио да ће општину Вукосавље сутра посјетити директор Републичке управе Цивилне заштите Миле Међед, који је најавио помоћ у санацији штета на инфраструктури.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана