Вртић у Сребреници ниче на прољеће

К. Ћ.
Вртић у Сребреници ниче на прољеће

Сребреница - Потпредсједница Владе Србије Зорана Михајловић најавила је да ће градња вртића у Сребреници, захваљујући донацији Владе Србије, почети крајем марта или почетком априла наредне године.

Михајловићева је јуче са начелником сребреничке општине Младеном Грујичићем посјетила локацију на којој ће бити изграђено обданиште.

- Влада Републике Србије је у новембру прошле године, на предлог премијера Александра Вучића, донела одлуку да финансијски помогне Сребреници са пет милиона евра, од којих два милиона евра у готовом новцу, а остатак кроз инфраструктурне пројекте - подсјетила је Михајловићева.

Говорећи о градњи вртића који ће моћи примити 190 малишана, Михајловићева је истакла да ће Влада Србије учествовати заједно са општином и у опремању вртића.

Грујичић је захвалио Влади Србије за подршку овој општини.

- Видимо да је Србија стала иза нас и да народ у Сребреници има на кога да рачуна. Данас смо разговарали о реализацији пројеката и неким корекцијама како би средства Владе Србије била утрошена на најбољи начин - рекао је Грујичић и поручио да ће ускоро бити дефинисани нови пројекти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана