Вртић у Котор Варошу због инцидента под стручним надзором

М. Л.
Вртић у Котор Варошу због инцидента под стручним надзором

Котор Варош - Након што је васпитачица у вртићу "Лариса Шугић" у Котор Варошу, према тврдњама родитеља, натјерала два петогодишњака да голи чисте тоалет јер су мокрили поред тоалет шоље, Министарство просвјете и културе РС затражило је од Републичког педагошког завода да спроведе васпитно-стручни надзор у обданишту.

Директор Завода Предраг Дамјановић рекао је јуче да допис из Министарства још није стигао на њихову адресу.

- Чим добијемо допис спровешћемо васпитно-стручни надзор у овом вртићу - рекао је Дамјановић.

Инцидент у овој предшколској установи десио се прошле седмице, а према ријечима оца једног од дјечака Драгана Ђекановића, васпитачица Славица Лујић је дјечаке који су мокрили поред ЊЦ шоље натјерала да је голи чисте зато што су је запрљали. Ђекановић и његова супруга су за овај случај сазнали када им је син по повратку из вртића испричао како је био кажњен. Он је испричао да су директор и васпитачица други дан на њихово питање о овом случају потврдили све што је дјечак испричао.

Директор вртића Младен Тепић рекао је да су инспекцијске посјете добродошле и додао да је започео процедуру у вези са покретањем дисциплинског поступка у вртићу.

- Васпитачица је на годишњем одмору. По закону прво треба да покренемо иницијативу да буде утврђено да ли постоји повреда радних дужности и узете изјаве. Након тога директор доноси рјешење уколико има основа за покретање дисциплинског поступка - рекао је Тепић.

На наше питање да ли је тачно да је васпитачица која је раније суспендована јер је галамила на малишане у вртићу, добила отказ, Тепић је казао да јој је истекао уговор о раду.

Васпитачица је, према тврдњама родитеља, толико галамила на дјецу да они нису смјели ући у вртић када она ради.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана