“Vrapčići” pjesmom započeli rođendansko slavlje

Vesna Popović
“Vrapčići” pjesmom započeli rođendansko slavlje

Banjaluka - Vatromet, neumorni ples i jednoglasno pjevanje mališana u publici uz stihove pjesama “Babaroga”, “Lake cipele”, “Ti si moja prva ljubav” i mnogih drugih, samo je djelić atmosfere sa tradicionalnog koncerta Dječijeg hora “Vrapčići”.

Koncert pod nazivom “Vrapčići i prijatelji” održan je u srijedu uveče na tvrđavi Kastel, prostoru koji se u momentima činio premalen da primi sve one koji su željeli da uživaju u starim hitovima, ali i novim pjesmama ovog hora. Pored odlične atmosfere i dobre zabave, koncert je bio i uvod u proslavu 25. rođendana “Vrapčića”. 

Među brojnim mališanima bila je i Sofija, kojoj nije silazio osmijeh sa lica i koja je zajedno sa “Vrapčićima” pjevala svaku njihovu pjesmu. Iako je pjevala stihove pjesama kao što su “Ti i ja” i “Kad si srećan” od prve do posljednje riječi, ona ima i omiljeni hit.

- Najviše volim pjesmu “Učitelju” - rekla je Sofija. 

Vidno zadovoljan atmosferom, rukovodilac hora “Vrapčići” Branislav Đaković kazao je da je na Kastelu bilo oko 2.000 posjetilaca svih generacija.

- Djeca su došla u pratnji roditelja, a tu su bili i brojni prijatelji hora. Veče je bilo prekrasno. Na koncertu je najljepše kada vidite da više nema mjesta. To je pokazatelj da publika voli ono što radimo. Atmosfera je bila sjajna, djeca su pjevala i plesala sa “Vrapčićima” - kazao je Đaković. Istakao je da je 60 “vrapčića”, različitih uzrasta, pjevalo stare hitove, ali i nekoliko pjesama sa novog albuma kao što su “Tenis kraljica” i “Nasmijani dan”, a na koncertu su nastupili i prijatelji hora iz vokalnog ateljea “MaMa Vox”.

Vrapčići u septembru proslavljaju 25 godina postojanja, a koncert je ujedno bio i najava za proslavu tog jubileja.

- U čast našeg rođendana u septembru izdajemo novi album “Tenis kraljica”. Osim toga, u Banskom dvoru će biti organizovani “Dani Vrapčića” koji će biti posvećeni djeci i dječjoj muzici. Planirana su predavanja o pristupu dječjoj muzici, aranžiranju i komponovanju. U posjetu će nam doći i mnogobrojni gosti, među kojima su horovi “Kolibri” iz  Beograda i “Čuperak” iz Kikinde - rekao je Đaković.

Dodao je da će u galeriji Banskog dvora biti otvorena i izložba fotografija sa nastupa “Vrapčića”.

Snimili 14 albuma

Dječiji hor “Vrapčići” osnovan je 1993. godine u Banjaluci i od tada je kroz njegove redove prošlo više od 1.500 članova.

- Od osnivanja omogućavamo djeci da se razvijaju kroz pjesmu, igru i scenski nastup u želji da postanu komunikativniji, kreativniji i samouvjereniji. Objavili smo 14 albuma, sa više od 100 pjesama - rekao je Branislav Đaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana