Vozač Semberija-transporta u Bijeljini uhapšen zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Dragana Keleč
Vozač Semberija-transporta u Bijeljini uhapšen zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Bijeljina - Vozač gradskog autobusa "Semberija transport" Tomislav Kovačević iz Bijeljine uhapšen je jer je pijan vozio autobus kojim svakodnevno putuju učenici osnovnih i srednjih škola.

Kako saznajemo, Kovačević je vozio autobus na relaciji Numera-Bijeljina, Bijeljina-Pučile, a zaustavljen je u Moskovskoj ulici, koja je u neposrednoj blizini škola.

U Centru javne bezbjednosti Bijeljina potvrđeno je juče da je lice čiji su inicijali T. K. (42) koje je upravljalo autobusom lišeno slobode jer je policija alkotestiranjem utvrdila da ima 1,04 promila alkohola u organizmu. Kako su kazali u policiji, riječ je o autobusu koji je prevozio djecu školskog uzrasta, a koji je zaustavljen u redovnoj kontroli saobraćaja.  Pijani vozač zadržan je do otrežnjenja.

Iz policije podsjećaju da je za profesionalne vozače nulta tolerancija na prisustvo alkohola u krvi i apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne voze ukoliko konzumiraju alkohol, kako bi se izbjegle saobraćajne nesreće sa najtežim posljedicama.

I dok je cijela Bijeljina ostala zgrožena nesavjesnošću vozača, jer je doveo u opasnost živote velikog broja djece, direktor firme "Semberija-transport" Pantelija Mitrović nije želio da razgovara na tu temu.

- To jeste tako, ali ja vam izjavu neću dati. Niste me zvali da me pitate o problemu divljeg prevoza, nelojalnoj konkurenciji, uništavanju firmi, prema tome vi samo tražite senzaciju - rekao je neljubazno Mitrović, kada smo ga upitali kako komentariše to što je njegov radnik vozio pijan autobus, i to autobus kojim svakodnevno putuju djeca.

I dok je prvom čovjeku gradskog prevoza, čija je firma ujedno i jedina koja ima gradske linije, važnija nelojalna konkurencija od bezbjednosti njegovih putnika, građani ne mogu vjerovati šta se desilo.

Direktor Osnovne škole "Sveti Sava" u Bijeljini Đorđe Mirković kaže da je zaprepašten činjenicom da vozač koji uglavnom prevozi školarce može sjesti pijan za volan.

- Stvarno sam zgrožen da neko može dozvoliti sebi da vozi pijan autobus. I to autobus sa djecom! Strašno. Pa i taj vozač možda je roditelj ili će biti - kako je mogao dozvoliti sebi da ugrožava tuđu djecu vozeći u alkoholisanom stanju - istakao je Mirković.

Akcija

U regionalnoj akciji kontrole saobraćaja proteklog vikenda policija je na području Centra javne bezbjednosti Bijeljina poslije alkotestiranja 150 vozača, njih 50 isključila iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Među njima je šest lica koja su lišena slobode do otrežnjenja, a kod kojih je utvrđeno više od jedan promil alkohola u organizmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana