Vlasenica: Preminuo dok je čekao vozilo Hitne pomoći

Goran Maunaga
Vlasenica: Preminuo dok je čekao vozilo Hitne pomoći

Vlasenica - Pravdajući se da nema goriva ni vozača, Hitna pomoć Doma zdravlja Vlasenica nije reagovala na pozive iz marketa "Zvorničanka", gdje je posjetilac Petko Cvijetić (61) doživio srčani udar. Unesrećeni je, tvrde svjedoci, nakon pola časa mučenja preminuo.

Tek kad je Policijskoj stanici u Vlasenici javljeno da je čovjeku pozlilo, na lice mjesta za dva minuta došao je policajac koji je Cvijetića sa slučajnim prolaznikom unio u automobil tog prolaznika. Unesrećenog su odmah odvezli u Dom zdravlja, koji je od marketa udaljen svega 600 metara, ali bilo je kasno.

- Prevezli smo ga za nekoliko minuta, u Domu zdravlja pokušali su reanimaciju, ali uzalud. Konstatovana je smrt od srčanog udara. Hitnu pomoć zvalo je dosta ljudi. Jednom su rekli da nema vozača, drugi put da nema benzina, a onda se više nisu javljali. Prema riječima očevidaca, samrtnički ropac unesrećenog trajao je oko pola časa - kaže Vlaseničanin koji je s policajcem pokušao da pomogne unesrećenom. Dodao je da će biti svjedok na sudu ako porodica pokrene proces protiv Doma zdravlja.

Direktor Doma zdravlja Gordana Bajić kaže da je vozilo Hitne pomoći došlo kada je to bilo moguće, odnosno kada je došao vozač. Na konstataciju da su Cvijetića dovezli policajac i sugrađanin u njegovom vozilu, Bajićeva je rekla: "Pa šta, zar se to ne dešava nigdje".

- Taj ko vam je to rekao, neka vam i objasni, a ja ne mogu da vam telefonskim putem dajem nikakav izvještaj - rekla je Bajićeva i spustila slušalicu.

U Policijskoj stanici Vlasenica potvrđeno je da je na poziv iz "Zvorničanke" na lice mjesta upućen policajac u nedjelju, 10. avgusta, u 17.15 časova.

- Policajac je otrčao do "Zvorničanke" koja je u blizini Policijske stanice jer je tako bilo brže nego da je išao policijskim vozilom. On i još jedno lice unesrećenog su odvezli do Doma zdravlja, gdje je konstatovana smrt usljed srčanog udara - rekli su u Policijskoj stanici.

Poslije ovog događaja na društvenim mrežama krenula je bujica komentara građana Vlasenice koji kažu da su "ogorčeni na SDS-ove kadrove u Domu zdravlja kojima komanduje Ostoja Dragutinović". Dragutinović je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske i član SDS-ovog tima za zdravstvo. Dragutinović kaže da je u vrijeme tog događaja bio na moru i da ga o tome niko nije izvijestio.

- Za taj slučaj prvi put čujem od vas. A što se tiče tog da ja postavljam kadrove u Domu zdravlja, to nije tačno - kaže Dragutinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana