Власеница: Одржана Бициклијада мира

Срна
Власеница: Одржана Бициклијада мира

Власеница - Више од 100 бициклиста из неколико градова у БиХ данас је у Власеници учествовало у "Бициклијади мира" чији је циљ јачање свијести о потреби међуетничке толеранције и дијалога.

Бициклијада је одржана у оквиру пројекта "Шетајмо, возимо стазама мира ка бољој будућности" и као дио програма манифестације "Петровдански дани културе и спорта".


"Бициклијадом желимо да пошаљемо слику повјерења, одговорности и разумијевања међу народима у БиХ. Желимо, прије свега, да окупимо младе људе и да са њима јачамо свијест о потреби међуетничке толеранције и дијалога. Наше циљне групе су ученици, чланови бициклистичких друштава и планинари, те локални званичници", рекао је Срни координатор пројекта Горан Ђурић.

Он је додао да је "Бициклијаду" организовао Бициклистички клуб "КПЛ" из Власенице, те да је акција дио ширег пројекта "Про-будућност", који финансира USAID, а реализује Фондација "Мозаик" у партнерству са групацијом невладиних организација и удружења.

Менаџер пројекта "Про-будућност" Кристина Шешлија рекла је новинарима да се овим пројектом јача сарадња локалних заједница у БиХ, које међусобно граниче, у овом случају Власенице и Кладња.

"Лијепо је што су се и други бициклисти, из Живиница, Бијељине, Тузле, Рогатице и Брчког, придружили бициклијади мира. Неки су чак возили цијелим путем од својих градова до Власенице, што је за сваку похвалу", рекла је Шешлија.

Сљедећа "Бициклијада мира" биће одржана у августу у Кладњу, гдје је у септембру планиран камп мира, а у октобру је предвиђено подизање шуме мира у Власеници, сарадњом средњих школа из Кладња и Власенице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана