Влада ће обезбиједити пола милиона КМ за дом здравља у Власеници

Срна
Влада ће обезбиједити пола милиона КМ за дом здравља у Власеници

Власеница - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Власеници да ће Влада Српске преузети обавезу да обезбиједи 500.000 КМ како би се ријешили најургентнији проблеми Дома здравља у том мјесту.

Додик је данас у просторијама општине Власеница разговарао са начелником те локалне заједнице Мирославом Краљевићем и министром здравља и социјалне заштите Републике Српске Драганом Богданићем о проблемима у вези са функционисањем локалног Дома здравља, који је преоптерећен нараслим обавезама.


“Потребно је 500.000 КМ да би се омогућило да Дом здравља почне да функционише на здравим основама. Богданић ће преузети обавезу да Влада обезбиједи та средства како би смо ријешили оно што је најургентније, мада је укупан дуг већи од 3.000.000 КМ”, рекао је Додик.

Додик је са руководством ове општине разговарао и о потреби изградње кружне саобраћајнице на дијелу магистралног пута, како би се избјегли проблеми у одвијању саобраћаја.

Он је навео да је предузеће “Путеви Републике Српске” обезбиједило 300.000 КМ за кружну саобраћајницу, а да је потребно издвојити новац и за рјешавање имовинских проблеме. “Договорили смо се да општина и Дирекција за путеве то ураде пола-пола”, рекао је Додик.

Он је истакао и потребу за јачањем Шумарског факултета у Власеници и увођења нових студијских програма.

“Кроз програм помоћи Владе Србије добили смо извјесна средства и укупно имамо на располагању 1,5 милиона КМ који би требало уложити у изградњу Студентског дома, чиме се трајно бити етаблиран тај школски програм на овом простору”, рекао је Додик.

Он је додао да ће ове године у Власеници бити изграђена нова полицијска станица и реализовано још неколико важних развојних пројеката.  

Додик посјетио предузеће “Алпро”

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у Власеници, након посјете предузећу “Алпро” гдје је данас са пробним радом почео погон пластификације алуминијумских профила, вриједан 1.200.000 КМ, да је захвалан власницима, менаџменту и радницима те фирме што су у тешким временима издржали сва искушења и биљеже добре пословне резулатате.
“Све ово несумњиво је важно не само за Власеницу, него и Републику Српску. Ово јача наше увјерење у наш начин живота и опстанка на овим просторима”, рекао је Додик.

Он је изразио увјерење да је то постигнуто, захаљујући пословној политици предузећа, али и доброј колерацији са локалним структурама власти.

“Мислим да и они могу да користе неке од програма за запошљавање, мада сам чуо да овдје стабилно ради 120 људи”, рекао је Додик новинарима.

Додик је изразио захвалност и грчким власницима и партнерима који су улагали и напор и новац у нове производне линије у “Алпру”.

Директор предузећа “Алпро” Владан Настић новинарима је рекао да је ова година преломна за то предузеће и да је “Алпро” коначно кренуо узлазном пословном путањом.

“У овој години биљежимо одличне пословне резултате. Данас смо имали и скупштину акционара на којој је све то потврђено. жАлпрож је, као дио Алумил групације, опредијељен да остане овдје и дијели судбину овог народа и ове локалне заједнице”, рекао је Настић.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић новинарима је рекао да је задовољство посјетити најачу фирму у Власеници, која годинама важи за једну од најуспјешнијих у регији и Републици Српској.

“Овдје се реализују нове инвестиције, што значи да је је опредјељење ове компаније за будућност. Као начелник општине дајем им апсолутну подршку у ономе што раде и планирају”, рекао је Краљевић.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана