Влада Српске подржава пројекат енергетске ефикасности вриједан 321.000 КМ на Сокуцу

Срна
Влада Српске подржава пројекат енергетске ефикасности вриједан 321.000 КМ на Сокуцу

Соколац - Влада Републике Српске суфинансираће пројекат "Зелени економски развој" за Основну школу "Соколац" укупне вриједности 321.000 КМ, рекао је Срни начелник општине Соколац Милован Бјелица.Бјелица је навео да је ово договорено јуче са представницима Владе Српске у Источном Сарајеву, те да је "Зелени економски развој" пројекат општине Соколац који је добио приоритет од донатора у августу прошле године.

"Средства за реализацију овог пројекта вриједног 321.000 КМ обезбиједиће највећим дијелом Влада Републике Српске и општина Соколац, а дио од 95.000 КМ суфинансираће Развојни програм Уједињених нација /УНДП/", рекао је Бјелица.


Он је истакао да је у разговору са премијером Српске Жељком Цвијановић, министром финансија Зораном Тегелтијом и министром породице, омладине и спорта Јасмином Давидовић добио обећање да ће Влада Републике Српске подржати и организацију 56. Међуопштинских омладинских спортских игара /МОСИ/ које ће 2019. године бити одржане на Сокоцу.

"Нама посебно значи подршка Владе Републике Српске у одржавању ове манифестације која већ деценијама окупља спортисте аматере са тромеђе Србије, Црне Горе, Републике Српске и Федерације БиХ, кроз коју се склапају пријатељства и развија здрав такмичарски дух међу младима", навео је Бјелица.

Он је рекао да је представнике Владе Републике Српске упознао и о осталим пројектима чија је реализација у току на подручју Сокоца.

Пројекат повећања енергетске ефикасности "Зелени економски развој" спроводи УНДП у сарадњи са Шведском агенцијом за међународни развој и Фондом за заштиту животне средине и енергетске ефикасности Републике Српске.

Општина Соколац је прошле године аплицирала на конкурс повећање енергетске ефикасности са четири пројекта, али је пројект који се односио на Основну школу "Соколац" ушао на листу приоритета.

Пројект подразумијева извођење радова на повећању енергетске ефикасности објекта Основне школе жСоколацж за коју се годинама издвајају значајна средства за загријавање просторија у којима се одвија настава. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана