Висок степен реализације пројеката у 2016. години u Приједору

Срна
Висок степен реализације пројеката у 2016. години u Приједору

Приједор - Од 73 пројекта укупне вриједности 36.843.116 КМ планираних у Стратегији интегралног развоја града Приједора за 2016. годину, проценат реализације износио је 72 одсто.

У Информацији о извршењу годишњег плана имлементације Стратегије развоја града, о којој су информисани одборници Скупштине града на посљедњем засједању, истакнуто је да је у 2016. години започета или је била у току имплементација 53 пројекта, од којих је седам пројеката у потпуности завршено.

"Овај висок степен реализације обезбијеђен је, прије свега, због довољног броја квалитетних пројеката и прибављених средстава из интерних, буџетских и екстерних извора", наводи се у овој информацији, коју је припремио градски Одсјек за стратешко планирање, управљање пројектима и развојем.

Укупна вриједност реализованих пројеката је 11.708.844 КМ, што је 32 одсто реализације у односу на пројектовани финансијски оквир. Од овог износа, 21 одсто средстава је реализовано из буџета града, а 79 одсто из екстерних извора.

Најважнији резултати у реализацији секторских циљева су у економском сектору, гдје је реализовано 26 пројеката и за чију реализацију је утрошено 1.100.881 КМ.

"У друштвеном сектору је реализовано 18 пројеката за чију реализацију је утрошено 10.048.807 КМ, а у сектору заштите животне средине девет пројеката за чију реализацију је утрошено 559.156 КМ", наведено је у Информацији.

Град Приједор је у 2016. години велику пажњу усмјерио на реконструкцију постојеће и изградњу нове комуналне и друштвене инфраструктуре, а рађено је и на стварању повољног пословног амбијента и привлачењу домаћих и страних инвестиција, запошљавању.

У Информацији је наведено да је све то рађено не заборављајући при том финансирање редовних активности свих буџетских корисника и инвестирања на подручју града Приједора.

Град је током претходног периода кандидовао већи број пројеката различитим домаћим и међународним донаторима како би обезбиједио суфинансирање пројеката из Стратегије и у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана