Вишеград: Одржан 12. међународни фестивал фолклора

Срна
Вишеград: Одржан 12. међународни фестивал фолклора

Вишеград - На Међународном фестивалу фоклора, који је вечерас одржан у Вишеграду, учествовало је 300 младића и дјевојака из Републике Српске, Србије, Црне Горе и Македоније.

Отварајући Смотру фоклора, начелник општине Славиша Мишковић рекао је да је овај град отворен за све младе ствараоце из области културе, по чему је све препознатљивији.

Предсједник Културно-умјетничког друштва /КУД/ "Бикавац" Борислав Пољчић истакао је да је циљ фестивала да окупи и зближи младе људе, те да им покаже знаменитости и културу вишеградског краја.

"Овај сусрет постао је препознтаљив као фоклорна, али и туристичка манифестација, која окупља младе из различитих градова", каже Пољчић.

Прије фестивалске вечери сви фолклористи су учествовали у традиционалном дефилеу од Трга палих бораца до Градске дворане, изводећи дијелове из својих кореографија, што су Вишеграђани и бројни туристи поздравили аплаузом.

Међународни фестивал фолклора заједнички су организовали културно-умјетничка друштва "Бикавац" и "Краљ Петар Први Ујединитељ" из Вишеграда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана