Више од 550 планинара у шетњи на Љубићу

Срна
Више од 550 планинара у шетњи на Љубићу

Прњавор - У планинарској шетњи на Љубићу, коју је поводом треће године постојања организовало Планинарско друштво /ПД/ “Корак више” из Прњавора, данас је учествовало више од 550 планинара из више од 20 градова и општина.

Предсједник друштва Срђан Стакић каже да је се позиву на планинарску шетњу одазвао велики број друштава са којима одржавају пријатељске односе и да су сви без проблема успјели завршити шетњу на стази дугој 14,5 километара, а лијепо вријеме им је ишло на руку.

“Наша очекивања су била да ће доћи око 300 до 400 људи, али је одзив био далеко већи”, рекао је Стакић и додао да су имали и подршку представника локалне власти.

Он је напоменуо да већ од данас почињу припреме за наредно окупљање, као и узвратне посјете друштвима која су данас дошла у Прњавор. “Наредног викенда идемо на Озрен, потом у Бањалуку, а биће и доста активности у љетном периоду”, најавио је Стакић. Из Планинарског друштва “Абонос” Дервента у шетњи на Љубићу учесвовало је 30 планинара.

Члан овог друштва Бојан Лукић је истакао да дервентски планинари у Прњавор овим поводом долазе већ трећу годину, чиме одржавају добру међусобну сарадњу. Он је рекао да је у плану да се и у Дервенти направи једна планинарска стаза у подножју Мотајице. Рођенданску шетњу планинара подржао је и начелник општине Прњавор Дарко Томаш, који је са њима прешао предвиђену стазу.

“Честитке на одличној организацији. Ово су добри домаћини о чему свједочи и бројност људи који су се одазвали шетњи на Љубићу. Увјерен сам да ће позитивна искуства која сви носе одавде сигурно бити позивница да нас наредне године буде још више”, рекао је Томаш.

Планинарско друштво “Корак више” из Прњавора основано је у фебруару 2016. године. Друштво је у марту 2017. године добило општинско признање – Повељу за изузетан допринос очувању животне средине и промоцију туристичких капацитета општине Прњавор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана