Велимир Ристић, ученик генерације средњошколаца у Рогатици

С. М.
Велимир Ристић, ученик генерације средњошколаца у Рогатици

Рогатица - Најбољи међу рогатичким средњошколцима ове године је гимназијалац Велимир Ристић, који је Средњошколски центар “27. јануар” напустио са двоструким признањем - “вуковац” и ученик генерације.

Овај амбициозни младић сјешће ових дана у клупе амфитеатра Електротехничког факултета у Београду да кроз положени пријемни испит обезбиједи мјесто на студију електротехника и рачунарство. Ако је мјерити према резултатима из досадашњег школовања, не би требало да буде препрека до жељеног циља.

- Бити ученик генерације за мене је велики понос, али и обавеза у наставку школовања из незаборавне средње школе. Одлучио сам се за електротехнику и рачунарство јер волим  природне науке, посебно физику и математику. Њих сам, углавном, пратио и кроз разна такмичења. Мој највећи успјех је што сам ушао међу 20 најбољих физичара који чине репрезентацију БиХ у овим дисциплинама - рекао је Велимир.

Уз више различитих признања која је добио на крају школске године, начелник општине Милорад Јагодић уручио му је 300 марака, а добио је и право на општинску стипендију.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана