Veliki uspjeh ljekara u jednoj od najsavremenijih bolnica u Srpskoj

Srna
Veliki uspjeh ljekara u jednoj od najsavremenijih bolnica u Srpskoj

Bijeljina - Mladi ljekari Bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini uradili su u angio-sali nekoliko najkompleksnijih procedura na koronarnim krvnim sudovima, rekao je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Siniša Maksimović.

“Velikim znanjem i umijećem mladi bijeljinski ljekar Aleksandar Janjičić, zajedno sa timom ljekara iz bijeljinske bolnice i ljekara sa Instituta za kardiovaskulerne bolesti žDedinjež, uradio je nekoliko vrlo zahtjevnih i komplikovanih procedura koje se rade samo u veoma malo ustanova na širem prostoru bivše Jugoslavije”, kaže Maksimović.


Prema njegovim riječima, Janjičić je specijalista interne medicine, subspecijalizant iz kardiologije na edukaciji u Beogradu iz interventne kardiologije, a istovremeno pohađa drugu godinu doktorskih studija na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Objavio je nekoliko radova iz oblasti interventne kardiologije na domaćim i međunarodnim skupovima.

“Doktor Janjičić je ponos naše bolnice, usavršave se, uči od najboljih i radi u jednoj od najsavremenijih bolnica u Republici Srpskoj, što je čast, privilegija, ali i obaveza svih mladih ljekara zaposlenih u bolnici”, naveo je Maksimović.

On je istakao da je svim mladim ljekarima u bijeljinskoj bolnici omogućena edukacija i pružena šansa da uspiju i grade sjajne profesionalne karijere.

“Rukovodstvo bijeljinske bolnice podržava mlade ljude i želi da im pomogne u napredovanju”, naveo je Maksimović.

Direktor bijeljinske bolnice detaljno je opisao tri nedavno urađene vrlo komplikovane intervencije u angio-sali kod šezdesetogodišnje žene, pedesetdvogodišnjeg i pedesetosmogodišnjeg pacijenta kojih je uspješno obavljena rekanalizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana