Veliki skup u Drvaru 21. aprila

Srna
Veliki skup u Drvaru 21. aprila

Banjaluka - Veliki skup predstavnika svih srpskih zavičajnih udruženja, Srpske pravoslavne crkve i vlasti Republike Srpske biće održan u Drvaru 21. aprila, jednoglasno je zaključeno na sastanku održanom u petak u Banjaluci Inicijativnog odbora srpskih zavičajnih udruženja.

"Cilj ovog izuzetno značajnog nacionalnog i zavičajnog okupljanja jeste formiranje krovne organizacije – zajednice srpskih zavičajnih udruženja, koja će u buduće biti stub okupljanja i brige o položaju Srba u Federaciji BiH /FBiH/", rekao je Srni predstavnik ovog odbora Brane Pećanac.


Pećanac je naveo da će zajednica srpskih zavičajnih udruženja u fokusu svog dugoročnog djelovanja imati srpsko nacionalno pitanje u FBiH, pri čemu će se prioritetno oslanjati na Srpsku pravoslavnu crkvu, Republiku Srpsku i Srbiju, svoje "matice i dvije srpske države".

"Na predstojećem osnivačkom skupu u Drvaru biće usvojen tekst žproglasa sa namjerom da se objedine i podstaknu na aktivnije djelovanje sve društvene snage koje sagledavaju ogromnu vrijednost ove inicijative", zaključio je Pećanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana