Uzdrmana većina odlaže sjednice Skupštinw opštine Lopare

Lj. A.
Uzdrmana većina odlaže sjednice Skupštinw opštine Lopare

Lopare - Osipanje skupštinske većine u Loparama, koju čine odbornici SDS-a, PDP-a i SP-a, razlog je što nije održana posljednja sjednica Skupštine opštine, tvrde odbornici SNSD-a i DNS-a, koji u loparskom parlamentu djeluju kao opozicija.

Na sjednicu, koja je trebalo da bude održana u srijedu, došlo je svega 11 odbornika, zbog čega je predsjednik Skupštine  Milenko Ristić (PDP) morao odgoditi zasjedanje za sljedeću sedmicu.

- Skupština je odgođena zato što nije bilo dovoljno odbornika, koji su svoj izostanak opravdali bolešću i odlaskom na slavu - tvrdi Ristić.

Međutim, sa ovim stavom ne slažu se u opozicionim redovima. Odbornik SNSD-a u SO Lopare Stevan Sandić tvrdi da je skupštinska većina posljednja tri, četiri mjeseca znatno uzdrmana. Istakao je da su pojedini odbornici SDS-a već prešli u opoziciju, a neki od njih su najavili da bi mogli uraditi isto. On je naglasio da je redove SDS-a napustila Stoja Rikić, koja je prešla na stranu opozicije.

Iako ne vjeruje da bi uskoro moglo doći do prekompozicije vlasti, odbornik SNSD-a Stevan Sandić je siguran da je većina već dobro uzdrmana i da će preostali odbornici SDS-a i PDP-a krenuti sa ucjenama prema načelniku Radi Saviću sa ličnim zahtjevima.

Za razliku od njega, Ristić ističe da nema informacije o prekomponovanju skupštinske većine, a ni potvrdu da su neki odbornici prešli u druge stranke. Skupštinsku većinu u Loparama čini 10 odbornika SDS-a, četiri  PDP-a i dva SP-a. U opoziciji je šest odbornika SNSD-a i jedan DNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana