Уз пријаву за предшколско обавезан и љекарски преглед

С. Та. - Љ. А.
Уз пријаву за предшколско обавезан и љекарски преглед

Приједор, Бијељина - Предшколске установе широм РС расписале су позиве за упис будућих првачића у програм припреме за школу, који је намијењен дјеци која нису никада боравила у вртићу.

Дјечији вртић "Радост" у Приједору позвао је родитеље предшколске дјеце да до краја идуће седмице пријаве будуће првачиће за програм припреме за школу. Директор ове предшколске установе Душанка Божић рекла је да ће овај програм трајати три мјесеца, почев од 1. марта, а да ће претходно у вртићу бити одржан родитељски састанак

- Дјеца ће боравити у вртићу сваког радног дана од 16 до 19 часова, а са њима ће радити васпитачи на што квалитетнијој припреми за школу - истакла је Божићева.

Припремни програм пред полазак у школу реализује и Јавна установа Вртић "Чика Јова Змај" у Бијељини, а пријава дјеце траје до 3. фебруара. Малишани прије уписа у овај програм морају да ураде љекарски преглед, који обухвата брис грла и носа, те столице.

У вртићу "Пчелица Маја" у Новом Граду конкурс за упис дјеце у предшколски програм отворен је до 8. фебруара. Годишње овај програм у Новог Граду похађа око 50 будућих првачића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана