Уз нове и старе пјесме Дјечијег хора “Врапчићи” у сусрет јубилеју

Весна Поповић
Уз нове и старе пјесме Дјечијег хора “Врапчићи” у сусрет јубилеју

Бањалука - Дјечији хор “Врапчићи” одржаће сутра традиционални концерт на тврђави Кастел под називом “Врапчићи и пријатељи”, а овај наступ биће увод у прославу јубилеја, 25 година рада хора.

- Многобројни чланови хора са нестрпљењем очекују наступ, а посебно они најмлађи који ће се први пут представити на овако великом концерту - рекао је руководилац хора Бранислав Ђаковић и додао да концерт почиње у 19 часова и 30 минута.

Ђаковић је истакао да ће “Врапчићи” извести добро познате пјесме које најмлађи највише воле, али и премијерно нове пјесме, које су посебно припремили за овај концерт.

- Од старих хитова пјеваћемо “Лаке ципеле”, “Бабарога”, “Ти си моја прва љубав” а од нових пјесама ту су “Ђачка љубав”, “Тенис краљица” те “Рођендан”. Атмосфера у хору је сјајна, сви се радујемо новом наступу на највећем концерту, уз наду да ће публика својим доласком подржати наш хор и да ће најмлађи овај концерт памтити. Такође, очекујемо да ће многи од њих, као и до сада, постати наши нови чланови - рекао је Ђаковић и додао да ће на овом концерту учествовати и пријатељи “Врапчића” из вокалног атељеа “МаМа Воџ”.

Истакао је да ће концерт бити увод у прославу великог јубилеја, 25 година рада и постојања хора, који обиљежавају у септембру, када ће објавити и нови албум “Тенис краљица”.

- Дјечији хор “Врапчићи” од оснивања омогућава дјеци да се развијају кроз пјесму, игру и сценски наступ, чиме постају комуникативнији, креативнији и самоувјеренији. На тај начин желимо да оснажимо њихове личности и оспособимо их за успјешнији живот кад одрасту. Све то постижемо путовањима, пробама, наступима и оригиналним пјесмама - рекао је Ђаковић.

Нагласио је да су посебно поносни на афирмацију стваралаштва за дјецу, на којем истрајавају свих ових година објављујући албуме уз које генерације одрастају.

- Ова школска година нам је такође била веома успјешна. Одржали смо концерте у РС и региону, снимили неколико нових пјесама за албум “Тенис краљица”, као и спот на теренима “Новак” у Београду - рекао је Ђаковић. Истакао је да су “Врапчићи” познати на цијелом западном Балкану и шире.

- Одржали смо многобројне концерте у земљи и иностранству, а учествовали смо и на фестивалима дјечије музике, гдје смо освајали вриједне награде. Такође, били смо учесници многих хуманитарних концерата, гдје смо помагали болесној и незбринутој дјеци - рекао је Ђаковић.

Бројно чланство

Дјечији хор “Врапчићи” основан је 1993. године у Бањалуци, а до сада је објавио 14 издања, са више од 100 пјесама, и реализовао велики број спотова.

- Хор чине дјеца узраста од три до 12 година, а од оснивања кроз наше редове прошло је више од 1.500 чланова - рекао је Бранислав Ђаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана