Uskoro proširenje proizvodnje kontejnera u Potočarima kod Srebrenice

K. Ć.
Uskoro proširenje proizvodnje kontejnera u Potočarima kod Srebrenice

Srebrenica - U srebreničkom pogonu za proizvodnju višenamjenskih kontejnera planirano je proširenje kapaciteta i zapošljavanje novih radnika, potvrdio je jedan od osnivača preduzeća “Ekonomik grup” Bojan Rankić, koji je podsjetio da je ovaj pogon otvorila prošle godine kompanija iz Beograda koja uspješno posluje više od decenije.

- U ovoj godini planiramo da postojeću mjesečnu proizvodnju od 90 do 120 kontejnera povećamo na 150 i zaposlimo još deset radnika - rekao je Rankić i dodao da se očekuje dopremanje novih mašina, koje su u procesu proizvodnje. On je rekao da u srebreničkom pogonu proizvode građevinske, kancelarijske, magacinske, sanitarne i stambene kontejnere, koji se rade po potrebi i želji kupaca.

Rankić kaže da su trenutno najtraženiji kontejneri koje postavljaju na prometna šetališta, čime se zainteresovanim kupcima približavaju određeni proizvodi.

- Većina proizvedenih višenamjenskih kontejnera bude izvezena na tržište Evropske unije - kaže Rankić. Zavod za zapošljavanje RS naveo je preduzeće “Ekonomik grup” kao pozitivan primjer pokretanja proizvodnje i zapošljavanja radnika. Pogon je pokrenut u martu prošle godine u Potočarima kod Srebrenice, kada je zaposleno 25 radnika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana