Ускоро десета, јубиларна, моторијадау у Дрвару

Срна
Ускоро десета, јубиларна, моторијадау у Дрвару

Дрвар - Мото-клуб “Гризли” из Дрвара постоји десет година, а крајем јула организује јубиларну десету тродневну моторијаду, која је један од главних догађаја у Дрвару и привлачи туристе из цијеле Европе.

Предсједник Мото-клуба Јоле Раца истиче за Срну да је “Гризли” основан 2008. године и да броји двадесет чланова, од којих најстарији има 56 година.

“Спојила нас је љубав према моторима. Сви чланови удружења су момци који воле мото-сцену, уживају у вожњи моторима, једноставно воле звук мотора. Без лажне скромности, могу да кажем да смо ми једна велика породица”, наводи Раца.

Чланови удружења бајкера из Дрвара су и добровољни даваоци крви, а једном годишње помогну и некој од социјално угрожених породица у Дрвару, уз помоћ општинских власти, које су велика подршка Мото-клубу.

“Моторијада ове године траје 20. 21. и 22. јула, а општина Дрвар је генерални спонзор, као и протеклих година. Подршку имамо и од приватника, који обезбјеђују новчана средства како би нам помогли да реализујемо скуп љубитеља мотора”, наглашава Раца.

Моторијада ће бити одржана у Спомен-комплексу “25. Мај” /испод Титове пећине/, а припремљен је богат садржај за посјетиоце.

“Уз бројне музичке саставе, свираће и група жКерберж, која ће наступити у суботу 21. јула.

Организујемо и дефиле мотора уз жстунт возачаж, који ће изводити акробације и мото-игре. Овогодишње дружење почиње већ у четвртак, када очекујемо прве госте. То су наша браћа из Мото-клуба жНо лимитсж Кикинда”, најављује Раца.

Удружење бајкера из Дрвара одлази на мото-скупове широм бивше Југославије, па очекују велики одзив бајкера из региона.

“Већ је резервисана већина смјештаја у Дрвару. Очекујемо велики бој посјетилаца из региона и шире. Позивам све љубитеље мотора да дођу Дрвар и да заједно увеличамо јубиларни десети међународни мото-скуп”, поручује Раца.

Он напомиње да моторијада у Дрвару поприноси локалној заједници, посебно развоју туризма у Дрвару, јер привуче туристе из цијеле Европе.

“То зна и општинска власт, која је и ове године генерални спонзор моторијаде у Дрвару”, истиче Раца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана