Uručene nagrade zaslužnim za doprinos razvoju opštine Ugljevik

Srna
Uručene nagrade zaslužnim za doprinos razvoju opštine Ugljevik

Ugljevik - Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Ugljevik, održanoj povodom krsne slave opštine - Svete Petke, uručene su nagrade pojedincima koji su u prethodnoj godini dali značajan doprinos unapređenju i razvoju opštine u različitim oblastima.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić u obraćanju se osvrnuo na razvoj i modernizaciju opštine, postignute rezultate i razvojne planove.


On je zahvalio svima koji su dali doprinos da Ugljevik bude jedna od najrazvijenijih opština sa najvećim prosjekom plata u Republici Srpskoj.

"Mnogo je projekata koje smo uradili u protekloj godini, a najznačaniji, koji smo počeli polovinom ove godine, jeste uređenje korita rijeke Janje, što će nas zaštiti od poplava, ali će i dati opštini dodatnu urbanističku dimenziju", rekao je Perić.

On je dodao da je unaprijeđen i kulturni, sportski i društveni život u opštini.

Perić je najavio da će se u narednom periodu podsticati privreda i poljoprivreda, ali i populaciona politika sa ciljem podsticanja nataliteta.

"Naš cilj je da u budućnosti otvaramo perspektive za mlade, da ostanu u svom kraju, stvaraju porodice i nove vrijednosti", istakao je Perić i čestitao slavu stanovnicima opštine.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Skupštine opštine Đoko Simić, koji je zajedno sa Perićem dodjeljivao medalje i priznanja zaslužnim pojedincima.

Zlatne medalje "Filip Višnjić" dodijeljene su Dragani Jović, Anđeli Lazić, Ivani Krstić, Božani Lazić, Đorđu Stevanoviću i Vedrani Simić za postignute rezultate u oblasti obrazovanja.

Ovom medaljom posthumno je odlikovan i Nebojša Jović, takođe za postignute rezultate u oblasti obrazovanja.

Srebrna medalja "Filip Višnjić" za ostvarene rezultate iz oblasti obrazovanja uručena je Nadi Naćić, a za oblasti kulture Ivani Babić i Jeleni Mikosavljević.

Zlatne značke opštine Ugljevik dobili su Žiko Mićanović za rad u oblasti privrede, Lazar Milošević za doprinos u unapređenju kvaliteta života starih lica i Andrija Lukić za istaknuti dugogodišnji uspješan rad u mjesnoj zajednici.

Savo Milošević dobitnik je srebrne značke opštine Ugljevik za istaknuti dugogodišnji rad u poljoprivredi, kao i Nela Petrović za postignute rezultate u oblasti informisanja.

Čestiske povodom slave opštine upitio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović, ministar uprave i lokalne samouprave Srpske Lejla Rešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana