Уложено 390.000 КМ за обнову школе у Старој Дубрави

Срна
Уложено 390.000 КМ за обнову школе у Старој Дубрави

Челинац - Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић изјавио је да је, захваљујући пројекту ЕУ за обнову након поплава и УНДП-у, готово 390.000 КМ уложено у обнову школе у Старој Дубрави, општина Челинац.

Малешевић је рекао да је обновљен велики број основних и средњих школа широм Републике Српске и изразио наду да ће такви пројекти бити завршени током ове године.

Он је подсјетио да ресорно министарство у складу са могућностима подржава и помаже обнову школа, посебно када је ријеч о уређивању унутрашњости школских објеката и обезбјеђивању адекватних услова за извођење наставног процеса.

Према Малешевићевим ријечима, Министарство је путем пројекта "Доситеј" опремило рачунарима три учионице Основне школе "Новак Пивашевић" у Старој Дубрави.

"Настојаћемо и у наредном периоду у том правцу да помажемо школе како бисмо пратили развој информационих технологија, те ученицима приближили и омогућили стицање нових знања и вјештина", нагласио је Малешевић који је присуствовао свечаности коју је ова основна школа организовала поводом завршетка пројекта обнове.

Директор школе "Новак Пивашевић" Драго Раилић захвалио је донаторима из ЕУ који су донирали средства за обнову школе, те УНДП-у и УНИЦЕФ-у који су провели пројекат санације.

"Сада је школа у добром стању, настава може неометано да се одвија. Осим европским партнерима, велику захвалност дугујемо и Министарству просвјете и културе Републике Српске које нам је помогло у осавремењивању учионица путем пројекта жДоситеј", рекао је Раилић.

На свечаности су наступали фолклорна, драмска секција и хор Основне школе "Новак Пивашевић".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана