Уложена знатна средства за развој општине Челинац

Срна
Уложена знатна средства за развој општине Челинац

Челинац - Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Челинцу да је Влада Српске у овом мандату уложила више од 20 милиона КМ на подручју ове општине, а да је у овој години обезбијеђен милион КМ за реализацију значајних пројеката.

“Уз ово треба додати све друге програме који су значајни за развој локалне заједнице, односно мјесних заједница и руралних крајева. То се односи на асфалтирање локалних и сеоских путева и све остале пројекте. Овдје смо заиста подржали све оно што је општина навела да је важно”, рекла је новинарима Цвијановићева, након састанка са руководством општине Челинац.


Она је истакла квалитетан рад општинске администрације у Челинцу и да се рјешава питање изградње градског моста, те подсјетила да је изграђена нова основна школа.

“Желим да похвалим што је уз подршку Владе и учешће општине изграђено око 14 километара мреже за водовод и канализацију. Још један од великих проблема је тиме ријешен”, додала је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, општина одлично функционише и има стабилну скупштинску већину, те показује велику иницијативу и када је ријеч о Влади Српске, јер редовно упућује пројекте, захтјеве.

“Ова општина је испунила један од планова Владе преводећи функционисање Дома здравља на трезорски систем рада, што добро функционише. Тај тест је добар показатељ за друге да не треба да имају страха и ово ће бити стимулативно за друге општине”, рекла је Цвијановићева.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић нагласио је да су грађани општине захвални премијеру Српске за допринос развоју ове локалне заједнице и Републике Српске.

“То се мјери у десетинама милиона КМ у претходном периоду и можемо бити поносни на њен рад. Влада је подржала изградњу нове основе школе за шта је издвојено четири милиона КМ, уређење корита ријеке Врбање за шта је издвојено два милиона КМ и низ разуличитих пројеката који су се односили на санацију посљедица поплава. Значајно је и што су грађани добили ваучере за санирање штете од поплава”, рекао је Зељковић.

Он каже да ће у наредних неколико дана бити потписан уговор за изградњу централног градског моста за шта је милион КМ обезбиједила Влада Српске.

Зељковић је Цвијановићевој уручио плакету почасног грађанина, која јој је додијељена поводом Дана и крсне славе општине Челинац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана