Ulice slabo u Foči očišćene, trotoari okovani ledom

R. Đ.
Ulice slabo u Foči očišćene, trotoari okovani ledom

Foča - Neočišćene gradske ulice i trotoari tokom prethodna tri dana izazvali su saobraćajni haos u Foči, a situacija je još gora u prigradskim i seoskim područjima, koja osim snijega muku muče sa nestankom struje zbog štete pričinjene na dalekovodima.

Trotoari pod ledom i snijegom, zatrpani parkinzi i slabo očišćeni putevi i ulice, to je slika Foče koja kod građana izaziva nezadovoljstvo. Pješaci i vozači su saglasni da bi zimske službe trebalo više da rade.

- Najveći problem je led na trotoarima. Mora bolje da se čisti. Gradsko jezgro je slabo očišćeno, za vožnju je strašno, a na trotoarima glava da se izgubi - kaže Fočak Miloš Kalajdžić.

U saopštenju Opštinskog odjeljenja za stambeno-komunalne naveli su da su četiri preduzeća zadužena za čišćenje gradskih i prigradskih saobraćajnica.

Za čišćenje trotoara u glavnim gradskim ulicama zaduženo je preduzeće “Komunalac”.

- Problemi postoje jer je snijeg padao dva dana bez prestanka, tako da su pojedine ulice koje smo čistili ponovo bile pod snijegom. Problem je i niska temperatura, na kojoj so ne djeluje. Mi i dalje nastavljamo čišćenje po prioritetima - rekao je direktor ovog preduzeća Ranko Šaran. Za čišćenje gradskih saobraćajnica zaduženo je preduzeće “Izvor”.

- Očišćene su dionice prema bolnici, gradskoj deponiji, Barakovcu, kao i ulice u Obilićevu i željezni most na Drini - naveo je direktor preduzeća Miomir Bojat.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana