Улице слабо у Фочи очишћене, тротоари оковани ледом

Р. Ђ.
Улице слабо у Фочи очишћене, тротоари оковани ледом

Фоча - Неочишћене градске улице и тротоари током претходна три дана изазвали су саобраћајни хаос у Фочи, а ситуација је још гора у приградским и сеоским подручјима, која осим снијега муку муче са нестанком струје због штете причињене на далеководима.

Тротоари под ледом и снијегом, затрпани паркинзи и слабо очишћени путеви и улице, то је слика Фоче која код грађана изазива незадовољство. Пјешаци и возачи су сагласни да би зимске службе требало више да раде.

- Највећи проблем је лед на тротоарима. Мора боље да се чисти. Градско језгро је слабо очишћено, за вожњу је страшно, а на тротоарима глава да се изгуби - каже Фочак Милош Калајџић.

У саопштењу Општинског одјељења за стамбено-комуналне навели су да су четири предузећа задужена за чишћење градских и приградских саобраћајница.

За чишћење тротоара у главним градским улицама задужено је предузеће “Комуналац”.

- Проблеми постоје јер је снијег падао два дана без престанка, тако да су поједине улице које смо чистили поново биле под снијегом. Проблем је и ниска температура, на којој со не дјелује. Ми и даље настављамо чишћење по приоритетима - рекао је директор овог предузећа Ранко Шаран. За чишћење градских саобраћајница задужено је предузеће “Извор”.

- Очишћене су дионице према болници, градској депонији, Бараковцу, као и улице у Обилићеву и жељезни мост на Дрини - навео је директор предузећа Миомир Бојат.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана