Удружење жена “Борике”: Приоритет бољи положај жена у селима

С. М.
Удружење жена “Борике”: Приоритет бољи положај жена у селима

Рогатица - За годину постојања Удружење жена “Борике” из истоимене рогатичке мјесне заједнице постигло је основни циљ, а то је унапређење положаја жена у највећој руралној мјесној заједници у тој општини.

Рекла је то предсједница удружења Ивана Планојевић на малој свечаности уприличеној поводом обиљежавања прве годишњице рада.

- Уз почетничке тешкоће и несналажења, радиле смо и радимо на економском оснажењу наших чланица и осталих жена у Борикама путем развоја женског предузетништва и самозапошљавања жена, развоја сеоског туризма, оживљавања старих обичаја и повезивања са сличним и осталим удружењима на подручју општине и шире. Циљ нам је враћање Борикама имиџа краја који има дугу традицију у развоју пољопривреде и туризма - рекла је Планојевићева.

Она је нагласила да је удружење имало подршку мјесне заједнице, локалне управе и Фондације за оснажење жена БиХ.

- Од финансијске помоћи купили смо и пред овогодишњу прољећну сјетву подијелили одређене количине повртног и осталог сјемена и нешто материјала за плетење, хеклање и везење - рекла је Планојевићева подсјетивши на пригодну изложбу коју су приредили уз ову малу свечаност.

На слављу се окупило 20 жена чланица удружења и других сарадника, међу којима су биле и представнице Удружења жена “Рогатица” које ће ускоро дочекати 50 година постојања.                                                                                                

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана