Udruženje Nada: Policija da ispita ako je bilo zloupotrebe humanitarnih sredstava

Srna
Udruženje Nada: Policija da ispita ako je bilo zloupotrebe humanitarnih sredstava

Zvornik - Predsjednik zvorničkog Udruženja "Nada" Danijela Ivanović izjavila je danas da ovo udruženje nema nikakve veze sa eventualnom zloupotrebom sredstava za liječenje malog Aleksandra Gajića iz Glumine kod Zvornika, te da bi ukoliko je zloupotreba bilo time trebalo da se pozabave istražni organi.

Ivanovićeva je na konferenciji za novinare istakla da je poput ostalih građana Zvornika čula neke špekulacije u vezi s tim, ali da o sumnjama da je novac trošen u pogrešne svrhe, ne može da govori, jer lično ništa nije vidjela.


Ona je navela da postoje i ljudi koji tvrde da je bačena sjenka na rad Udruženja za transplantirana i lica koja čekaju transplantaciju organa "Nada".

"Apsolutno tvrdim da Udruženje nema nikakve veze s tim zloupotrebama, jer će sav iznos novca, koji je stigao na račune žM:telaž i žHT eronetaž, biti uplaćen na račun minhenske klinike "Švabing" u kojoj se liječi mali Aleksandar", rekla je Ivanovićeva.

Ističući da ne želi da je neko optužuje da je uzela nešto za sebe, Ivanovićeva je rekla da nikada nije uzela nešto tuđe, a pogotovo ne od djeteta koje boluje i kome je svaka pomoć dobrodošla.

Ona je precizirala da je za liječenje jednogodišnjeg Aleksandra Gajića, koji boluje od tumora na malom mozgu, na humanitarne brojeve "M:tela"i "HT eroneta" uplaćeno 138.929,20 KM, od čega je na humanitarni broj "M:tela" u januaru uplaćeno 133.254,70 KM, dok je na račun "HT eroneta" u decembru prošle godine uplaćeno 289,80, a u januaru ove godine 5.384,70 KM.

Prema njenim riječima, radi transparentnosti i javnosti rada Udruženja "Nada", koje je povelo akciju prikupljanja humanitarnih sredstava za liječenje malog Aleksandra, ovi iznosi, koji su na računima, biće uplaćeni na račun klinike "Švabing".

"Transparentnim radom i Udruženje žNadaž i ja lično želimo da se ogradimo od raznih špekulacija, jer je bilo nekih želja da se ovaj novac proslijedi na neki privatni račun, što naravno nisam htjela da uradim, jer je novac prikupljen za liječenje Aleksandra i za tu namjenu će biti iskorišten", naglasila je Ivanovićeva.

Ona je navela da je za ovu sedmicu planirana sjednica Skupštine i Upravnog odbora udruženja i uplata prikupljenog novca na račun minhenske klinike u kojoj se liječi mali Aleksandar.

Aleksandrov otac Željko Gajić rekao je nedavno da je iz klinike "Švabing" stigao novi predračun na iznos od 174.400 evra, umjesto prvog predračuna koji je iznosi 391.100 evra.

"Iznos je manji, jer je isključeno liječenje matičnim ćelijama", rekao je Gajić i dodao da su ljekari rekli da mali Aleksandar dobro podnosi terapije, da je njegovo zdravstveno stanje bolje, te da nisu potrebne matične ćelije i operacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana