Удружење Нада: Полиција да испита ако је било злоупотребе хуманитарних средстава

Срна
Удружење Нада: Полиција да испита ако је било злоупотребе хуманитарних средстава

Зворник - Предсједник зворничког Удружења "Нада" Данијела Ивановић изјавила је данас да ово удружење нема никакве везе са евентуалном злоупотребом средстава за лијечење малог Александра Гајића из Глумине код Зворника, те да би уколико је злоупотреба било тиме требало да се позабаве истражни органи.

Ивановићева је на конференцији за новинаре истакла да је попут осталих грађана Зворника чула неке шпекулације у вези с тим, али да о сумњама да је новац трошен у погрешне сврхе, не може да говори, јер лично ништа није видјела.


Она је навела да постоје и људи који тврде да је бачена сјенка на рад Удружења за трансплантирана и лица која чекају трансплантацију органа "Нада".

"Апсолутно тврдим да Удружење нема никакве везе с тим злоупотребама, јер ће сав износ новца, који је стигао на рачуне жМ:телаж и жХТ еронетаж, бити уплаћен на рачун минхенске клинике "Швабинг" у којој се лијечи мали Александар", рекла је Ивановићева.

Истичући да не жели да је неко оптужује да је узела нешто за себе, Ивановићева је рекла да никада није узела нешто туђе, а поготово не од дјетета које болује и коме је свака помоћ добродошла.

Она је прецизирала да је за лијечење једногодишњег Александра Гајића, који болује од тумора на малом мозгу, на хуманитарне бројеве "М:тела"и "ХТ еронета" уплаћено 138.929,20 КМ, од чега је на хуманитарни број "М:тела" у јануару уплаћено 133.254,70 КМ, док је на рачун "ХТ еронета" у децембру прошле године уплаћено 289,80, а у јануару ове године 5.384,70 КМ.

Према њеним ријечима, ради транспарентности и јавности рада Удружења "Нада", које је повело акцију прикупљања хуманитарних средстава за лијечење малог Александра, ови износи, који су на рачунима, биће уплаћени на рачун клинике "Швабинг".

"Транспарентним радом и Удружење жНадаж и ја лично желимо да се оградимо од разних шпекулација, јер је било неких жеља да се овај новац прослиједи на неки приватни рачун, што наравно нисам хтјела да урадим, јер је новац прикупљен за лијечење Александра и за ту намјену ће бити искориштен", нагласила је Ивановићева.

Она је навела да је за ову седмицу планирана сједница Скупштине и Управног одбора удружења и уплата прикупљеног новца на рачун минхенске клинике у којој се лијечи мали Александар.

Александров отац Жељко Гајић рекао је недавно да је из клинике "Швабинг" стигао нови предрачун на износ од 174.400 евра, умјесто првог предрачуна који је износи 391.100 евра.

"Износ је мањи, јер је искључено лијечење матичним ћелијама", рекао је Гајић и додао да су љекари рекли да мали Александар добро подноси терапије, да је његово здравствено стање боље, те да нису потребне матичне ћелије и операција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана