Udruženim snagama saniraju štalu u Gerzovu

A. S.
Udruženim snagama saniraju štalu u Gerzovu

Jezero - Načelnica Jezera Snežana Ružičić pozvala je sve koji su u mogućnosti da pomognu stočaru Miroslavu Ivetiću, kojem je nakon urušavanja krova na štali u Gerzovu stradalo 15 grla junica, a neki su se već juče javili da pokušaju da saniraju bar dio štale i smjeste stoku.

Ružičićeva je navela da su se javili pojedini stočari iz Šipova i Mrkonjić Grada, koji su spremni da junice privremeno smjeste u svoje štale, te da su tri stolara izašla na teren da pokušaju da saniraju što se može, da bi bio premošten predstojeći period.

- Cilj je da bar najugroženije životinje, koje treba da se tele u zimskim danima budu na toplom - rekla je Ružičićeva. Istakla je da je Ivetić jedan od najcjenjenijih stočara sa područja Jezera, te da nisu mogli ostati nijemi na situaciju koja ga je zadesila.

- Pozivam sve koji mogu da se uključe u ovu akciju - dodala je Ružičićeva. Krov štale urušio se u utorak, a u toj nesreći stradalo je sedam junica, dok je osam moralo na prinudno klanje. Preživjela grla od tada su pod vedrim nebom, na hladnoći i snijegu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana