Učinili smo sve, neka bude sprovedena istraga

M. L.
Učinili smo sve, neka bude sprovedena istraga

Banjaluka - Osoblje bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju postupilo je maksimalno savjesno i što je hitnije moglo, ali to, nažalost, nije pomoglo da pacijent Siniša Stanić iz Dervente bude spasen, rekao je u petak direktor te bolnice Vlado Đurđević.

Komentarišući optužbe Stanićeve supruge Bojane na račun medicinara u Derventi i Doboju i odluku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS da formira komisiju koja će ispitati taj slučaj, Đurđević je istakao da su ministarstvu predložili da ispita postupanje svih zdravstvenih radnika koji su učestvovali u zbrinjavanju Stanića.

- Predlažemo da bude obavljen uvid u CT nalaz povreda pacijenta i drugu dokumentaciju i da se utvrdi da li je bolničko osoblje moglo bilo šta više preduzeti u spasavanju pacijenta - kazao je Đurđević.

On je potvrdio informaciju da je Stanić u dobojsku bolnicu dovezen 16. novembra oko 17.25 časova, te da je nakon CT pregleda specijalista radiolog utvrdio teške povrede glave.

- Nakon što je u bolnicu dovezao pripravnog radiologa, dežurni vozač se uputio i po vozača saniteta u pripravnosti koji živi u mjestu Osojnica. Vozač saniteta je stigao 20 minuta nakon CT pregleda, tačnije u 18.31 čas. Još 11 minuta je sačekao pripremu za transport - kazao je Đurđević i dodao da je sanitetsko vozilo u Banjaluku stiglo u 19.50 časova prešavši 100,86 kilometara za 1,08 časova.

Supruga preminulog Siniše je u potresnoj ispovijesti "Glasu Srpske" iznijela sumnje da ljekari u Domu zdravlja Derventa i bolnici u Doboju nisu dobro i pravovremeno reagovali i da je zbog toga izgubljeno dragocjeno vrijeme i šansa da njen muž preživi. Ona se obratila u četvrtak i Ministarstvu zdravlja i podnijela zahtjev za vanrednu kontrolu u ovim zdravstvenim ustanovama. Iz Ministarstva su istakli da će formirati komisiju koja će obaviti vanredni stručni nadzor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana