Ученик генерације у Власиници - Стефан Јурошевић

Глас Српске
Ученик генерације у Власиници - Стефан Јурошевић

Власеница - Гимназијалац Стефан Јурошевић проглашен је данас учеником генерације у власеничком Средњошколском центру “Милорад Влачић” на прослави Дана школе.

На свечаној академији поводом Дана школе додијељена су признања и награде најуспјешнијим ученицима, међу којима се Јурошевић истицао одличним резултате у учењу и владању, те сјајним резултатима на регионалним, републичким и државним такмичењима.


Јурошевић је изразио задовољство што је проглашен учеником генерације и додао да ће школовање наставити на Електротехничком факултету у Београду.

“Желио бих да захвалим свима који су ме подржали током школовања, прије свега мојим професорима и родитељима, јер без њих сигурно не бих постигао овако добре резултате на такмичењима”, рекао је Јурошевић који је освајао прва мјеста на такмичењима из математике, физике и руског језика.

Средњошколски центар је новчано наградио Јурошевића, а начелник општине Власеница Мирослав Краљевић поклонио му је лаптоп.

Краљевић је рекао да овим потезом локална власт жели да подржи све оне који доносе добре резултате и тиме доприносе афирмацији школе, Власенице и цијеле регије.

“Жеља нам је да ова школа буде лидер на овом простору и примјер свима у окружењу како се радом и добрим резултатима може направити нешто боље. Ми смо ту, као локална заједница, да станемо иза ових ученика и да им омогућимо што боље и квалитетније школовање, стипендирањем и другим врстама помоћи”, изјавио је Краљевић.

Поред Јурошевића награђени су и Аднан Куртић и Керим Сарачевић за добре резултате на регионалном текмичењу у атлетици, Милена Стојишић за освојено прво мјесто на регионалном такмичењу из историје, те чланови географске секције власеничког СШЦ-а Филип Стјепановић, Љепосава Плакаловић и Маријана Мићић, који су остварили одличне резултате на међународним такмичењима из географије.

У оквиру прославе Дана школе припадници Теритријалне ватрогасне јединице Власеница одржали су показну вјежбу спашавања људи и материјалних добара у случају појаве ватрене стихије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана