U uličnoj trci u Zvorniku oko hiljadu učesnika

Srna
U uličnoj trci u Zvorniku oko hiljadu učesnika

Zvornik - U Zvorniku je danas u uličnoj trci, koja se održava povodom 21. maja - Dana grada, učestvovalo oko hiljadu takmičara, među kojima učenici srednjih i osnovnih škola, djeca iz lokalnog vrtića “Naša radost”, te članovi atletskih klubova iz Prnjavora i Vlasenice.

Manifestaciju je otvorio savjetnik gradonačelnika Zvornika Ognjen Pavlović, koji je naveo da su održane 24 trke, zavisno od uzrasta učesnika.

Pavlović je istakao da su trke doprinijele da gradske svečanosti budu uspješnije, te zahvalio Atletskom klubu Zvornik na dobroj organizaciji.


Sekretar zvorničkog Atletskog kluba Slavica Mandić rekla je da su, osim učenika iz zvorničkih škola i mališana iz Dječijeg vrtića “Naša radost”, nastupili i atletski klubovi iz Prnjavora i Vlasenice.

“Uličnom trkom obuhvaćeni su svi uzrasti, a odvojeno su trčali dječaci i djevojčice. Dužine staza su od 50 do 800 metara, u zavisnosti od uzrasta”, navela je Mandićeva.

Podsjećajući da su za tri najbrža učesnika u svakoj trci obezbijeđene nagrade, Mandićeva je zahvalila Gradskoj upravi, koja je pokrovitelj Ulične trke, kao i sponzorima.

Ona je istakla da se kroz ovu manifestaciju, koja se održava četvrtu godinu zaredom, promoviše zdrav način života, te da u trci mogu učestvovati svi sportisti s obzirom na to da je trčanje osnova svakog sporta.

U okviru obilježavanja 21. maja - Dana grada, sutra će u zvorničkom Domu omladine prvi tom Enciklopedije Republike Srpske predstaviti akademici Rajko Kuzmanović, Dragoljub Mirjanić i Neđo Đurić, te predsjednik Gradske redakcije za Enciklopediju Republike Srpske Zvornik Radosav Perić.

Organizatori promocije su Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske i Grad Zvornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana