У уличној трци u Зворнику око хиљаду учесника

Срна
У уличној трци u Зворнику око хиљаду учесника

Зворник - У Зворнику је данас у уличној трци, која се одржава поводом 21. маја - Дана града, учествовало око хиљаду такмичара, међу којима ученици средњих и основних школа, дјеца из локалног вртића “Наша радост”, те чланови атлетских клубова из Прњавора и Власенице.

Манифестацију је отворио савјетник градоначелника Зворника Огњен Павловић, који је навео да су одржане 24 трке, зависно од узраста учесника.

Павловић је истакао да су трке допринијеле да градске свечаности буду успјешније, те захвалио Атлетском клубу Зворник на доброј организацији.


Секретар зворничког Атлетског клуба Славица Мандић рекла је да су, осим ученика из зворничких школа и малишана из Дјечијег вртића “Наша радост”, наступили и атлетски клубови из Прњавора и Власенице.

“Уличном трком обухваћени су сви узрасти, а одвојено су трчали дјечаци и дјевојчице. Дужине стаза су од 50 до 800 метара, у зависности од узраста”, навела је Мандићева.

Подсјећајући да су за три најбржа учесника у свакој трци обезбијеђене награде, Мандићева је захвалила Градској управи, која је покровитељ Уличне трке, као и спонзорима.

Она је истакла да се кроз ову манифестацију, која се одржава четврту годину заредом, промовише здрав начин живота, те да у трци могу учествовати сви спортисти с обзиром на то да је трчање основа сваког спорта.

У оквиру обиљежавања 21. маја - Дана града, сутра ће у зворничком Дому омладине први том Енциклопедије Републике Српске представити академици Рајко Кузмановић, Драгољуб Мирјанић и Неђо Ђурић, те предсједник Градске редакције за Енциклопедију Републике Српске Зворник Радосав Перић.

Организатори промоције су Академија наука и умјетности Републике Српске и Град Зворник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана