У сриједу хуманитарани концерт за помоћ Сњежани Башевић

Срна
У сриједу хуманитарани концерт за помоћ Сњежани Башевић

Соколац - На Сокоцу ће 31. маја бити одржан хуманитарни концерт за помоћ тешко болесној Сњежани Башевић, којој је неопходно 100.000 КМ за трансплантацију бубрега у Француској.

За помоћ Башевићевој може се донирати и једна КМ путем хуманитарног броја 1413 који је у функцији од почетка маја.

"Средства која су до сада прикупљена на жиро-рачуну и позивима на хуманитарни број представљају тек петину од потребних 100.000 КМ за трансплантацију бубрега", рекла је Срни Башевићева.

Башевићева је захвалила свима који су донирали новац и позвала све добре људе да помогну, јер јој њихова помоћ живот значи.

Она је истакла да је радује да је људи, којима је помагала, нису заборавили и да јој њихова подршка пружа наду да ће побиједити наслијеђену болест.

Башевићева каже да је због све већег броја људи којима је потребна помоћ основала Удружење за помоћ лицима са посебнима потребама "Подршка", које броји више од 80 чланова, те је успјешно организовала више од 30 хуманитарних акција за помоћ обољелима и социјално најугроженијим лицима.

Сњежана Башевић нема блиских сродника који би били донори за трансплатацију бубрега у Републици Српској или Србији, те због тога једини спас доктори виде у операцији у Француској.

Према њеним ријечима, за сада три пута седмично иде на дијализу у Источно Сарајево, али "тај медицински процес веома тешко подноси".

"Мени је данас потребна помоћ и молим све добре људе да ми помогну да прикупим новац за операцију, тим прије што се доктори прибојавају да мој организам нарушен вишегодишњом болешћу, не може чекати дуго прикупљање средстава", истиче Башевићева.

Хуманитарни концерт биће одржан у Спортској дворани на Сокоцу од 19.00 часова. Улазница кошта три КМ.

На концерту ће наступити пјевачи и групе са подручја ове општине, као и Културно-умјетничко друштво "Романијска Луча" и Плесни клуб "Ника".

Средства за помоћ Сњежани Башевић заинтересовани могу уплатити на жиро рачун 562-012-81117364-57 или на жиро рачун Удружења "Подршка" 5620128064449248 НЛБ Развојна банка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана