У приједорској градској каси 41,2 милиона КМ

С. Та
У приједорској градској каси 41,2 милиона КМ

Приједор - Приједорски одборници усвојили су јуче нацрт буџета града за идућу годину од 41.265.787 марака, што је за 7,5 одсто више од ребаланса буџета за ову годину.

Начелник Одјељења за финансије Биљана Малбашић очекује да ће Министарство финансија РС дати зелено свјетло за најважнији документ локалне заједнице, укључујући и повећање расхода за примања запослених у локалној самоуправи.

- Годинама смо имали стагнацију у запошљавању, а један смо од градова са најмањим бројем запослених по становнику - свега 238 - навела је Малбашићева. Она је истакла да се радницима у локалној самоуправи посљедњих 13 година плата није повећавала, већ је смањена за десет одсто, када је цијена рада са 135 КМ смањена на 121,5 КМ.

- Како су по новим законским рјешењима смањени топли оброк, превоз и минули рад, тако смо ишли на усклађивање коефицијената на начин да буџет то може сервисирати без икаквих потешкоћа - додала је Малбашићева.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да је било тешко ускладити све параметре за припрему овог документа јер раст прихода и раст захтјева за трошкове у буџету нису у складу.

Одборници су усвојили и ребаланс буџета за ову годину у износу од 38.384.733 КМ.

.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана