У приједорској Топлани ремонтују постројења и набављају енергенте

С. Та.
У приједорској Топлани ремонтују постројења и набављају енергенте

Приједор - У приједорској Топлани у току је љетни ремонт топловода и топлотних постројења, а очекује се почетак уградње калориметара на секундарној мрежи у топловодним станицама.

Директор овог предузећа Зоран Кнежевић истиче да те послове обављају како би одржали квалитет гријања и у наредној сезони.

- Постројење старе котловнице на мазут комплетно је ремонтовано, ремонт се врши и на новом постројењу на биомасу, а обављен је и дио радова на дистрибутивној мрежи, прије свега у Рудничкој улици - рекао је Кнежевић.

Додао је да се прелазак на дрвну биомасу показао потпуно оправданим, јер је, поред ниже цијене за набавку овог енергента, грађанима током сезоне омогућено гријање током 24 часа, па су и жалбе на квалитет гријања сведене на минимум. Ради што боље припреме за наредну грејну сезону у току је набавка дрвне сјечке.

- Око 6.000 тона је већ обезбијеђено и налази се на лагеру Топлане, што би требало да буде довољно за четвртину годишњих потреба - истакао је Кнежевић.

Он је нагласио да повећања цијена гријања у наредној сезони неће бити, али је из ове установе упућен апел дужницима да измире своје обавезе. Иако је наплативост услуга гријања 92 одсто, корисници гријања овом предузећу и даље дугују око седам милиона марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана